top of page
Search

10 εξαιρετικοί λόγοι για να προσθέσετε φρέσκια γύρη μελισσών στην καθημερινή σας διατροφή




Μετά από τον μακρύ χειμώνα, η άνοιξη επιτέλους βγήκε! Όλοι μπορούμε να προσβλέπουμε σε μεγαλύτερες μέρες και ελπίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βγούμε έξω και να απολαύσουμε τον καθαρό αέρα.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια υγιή αρχή την άνοιξη, εδώ είναι 10 εξαιρετικοί λόγοι για να προσθέσετε φρέσκια γύρη μελισσών στην καθημερινή σας διατροφή.


  1. Είναι Ενισχυτής Ενέργειας - Το εύρος των θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται μέσα στη γύρη των μελισσών το καθιστά ένα εξαιρετικό φυσικό ενισχυτικό ενέργειας.

  2. Βοηθά στην διατήρηση πιο λείου δέρματος - Η γύρη περιέχει αμινοξέα και πρωτείνη που προστατεύουν το δέρμα και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.

  3. Μπορεί να βοηθήσει το αναπνευστικό σύστημα - Η γύρη μελισσών περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη επίδραση στους ιστούς των πνευμόνων, αποτρέποντας την εμφάνιση άσθματος.

  4. Είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία αλλεργιών - Όταν καταναλώνετε γύρη, το ανοσοποιητικό σας σύστημα δημιουργεί αντισώματα έναντι των αερομεταφερόμενων αλλεργιογόνων.

  5. Βοηθά το πεπτικό σύστημα - Εκτός από μέταλλα και πρωτεΐνες, η γύρη μελισσών περιέχει ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη. Τα ένζυμα βοηθούν το σώμα σας να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε από τα τρόφιμα που τρώτε.

  6. Είναι ένα ενισχυτικό ανοσοποιητικού συστήματος - Εχει ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από τη μόλυνση από ιούς.

  7. Περιέχει απαραίτητα αμινοξέα για την παραγωγή των φυσικών αντικαταθλιπτικών του οργανισμού.

  8. Υποστηρίζει το Καρδιαγγειακό Σύστημα, βοηθά με προβλήματα κυκλοφορίας και διορθώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.

  9. Μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς προστάτη καθώς η γύρη μελισσών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής του προστάτη.

  10. Μπορεί να βοηθήσει με προβλήματα υπογονιμότητας, αυξάνει τη σεξουαλική ικανότητα διότι θεωρείται ένα πολύ ισχυρό φυσικό αφροδισιακό.

Η γύρη μελισσών είναι σαφώς ένα πολύ ευέλικτο συστατικό και αξίζει να εξεταστεί ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής, ωστόσο ένας γιατρός είναι το καλύτερο άτομο που παρέχει συμβουλές σχετικά με θέματα υγείας και πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε πριν κάνετε οποιεσδήποτε δραματικές αλλαγές στη διατροφή.



120 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page